Funkar spontanansökningar verkligen?

Är spontanansökningar snabbaste vägen till drömjobbet eller är det bortkastad tid?

Genom att skicka in en spontanansökan kan du skapa helt andra förutsättningar för din karriär. Många dolda jobb tillsätts i dag utan att den blir synlig för allmänheten. När du skickar en spontanansökan sticker du ut från mängden och får konkurrensfördelar. Du skapar en god chans att skaffa dig ett jobb som ännu inte ens utannonserats.

Här kommer några tips om hur du kan lyckas med din spontanansökan och hitta jobb på effektivt sätt.

Välj din nya arbetsgivare

Vet du redan vilka företag du vill jobba på och vilka personer du ska kontakta? Då har du redan kommit en bra bit på vägen i ditt jobbsökande. Annars får du börja med att göra en lista över alla intressanta företag och organisationer där du kan tänka dig att jobba.

Gör en grundlig research om företaget

Sök information om dina favoritföretag både på sökmotorerna och på deras hemsidor. Följ alla dessa företag i sociala medier som Linkedin, Facebook och Instagram. Men just på LinkedIn kan du lära dig mycket om kommande rekryteringar, projekt, expansionsplaner osv.

Hitta nyckelpersonen

Ta reda på vem eller vilka personer som är ansvariga för nya rekryteringar. Hittar du inte den informationen på företagets hemsida? Ring till växeln och fråga om den ansvariga personens namn, mailadress och telefonnummer.

Förbered dig inför samtalet

Genom att förbereda dig inför ditt samtal och träna på eventuella frågor du kan få under samtalet ökar du din chans att genomföra ett lyckat telefonsamtal.

Stå för din handling

Många kan uppleva det som obehagligt att ringa till arbetsgivare och fråga om lediga jobb. Att ringa till en arbetsgivare handlar inte bara om att “få” ett jobb utan det handlar lika mycket om att “ge” något värdefullt tillbaka dvs din arbetskraft och kompetens.

Ring alltid innan du skickar in din spontanansökan

Försäkra dig att du pratar med rätt person när du ringer. Ta reda på om arbetsplatsen hanterar spontanansökningar. Tänk noga igenom också hur du ska presentera dig, vilket behov du kan fylla hos arbetsgivaren och varför personen du kontaktar ska vilja få din spontanansökan.

Var tydlig och målmedveten

Ha ett tydligt mål om varför du ringer. Ringer du för att ställa en fråga om jobbmöjligheter? Eller ringer du för att boka ett förutsättningslöst möte eller en arbetsintervju? Så, bestäm dig innan du ringer vad du vill få ut av samtalet.

Väck nyfikenhet om dig

Inledd dialogen med en öppen och utforskande fråga. Berätta vad som lockar dig till att söka jobb just hos dem och vad du har att erbjuda. Ta reda på hur rekryteringsbehovet ser ut just nu och under de kommande månaderna. Om företaget har planerade rekryteringar på gång har du redan kommit en bra bit på rekryteringsprocessen.

Gå genom dina ansökningshandlingar

Se till att du verkligen har ett riktat CV och ett riktat personligt brev som är skrivet till just den person som du haft kontakt med. Att skicka ett standard CV eller ett personligt brev som inte är skrivet till mottagaren kan faktiskt göra mer skada än nytta. Dina ansökningshandlingar är dina främsta marknadsföringsverktyg och du måste använda dem på ett effektivt sätt. Fokusera på arbetsgivaren och visa tydligt att du är rätt person för företaget och din kompetens kan komma till nytta där. Beskriv vad konkret du kan bidra med. Redovisa de resultat du åstadkommit i dina tidigare jobb.  Hur gynnades dina tidigare arbetsgivare av dina insatser?

Skicka in din spontanansökan!

Skriv ett kort och trevligt mail till din kontaktperson och bifoga ditt CV samt ett personligt brev. Avsluta med att du ser fram emot en kommande intervju för att diskutera tjänsten vidare. Ge lite tid till arbetsgivaren för att höra av sig. Gör hen inte det efter en vecka så får du ta initiativ och följa upp din ansökan med ett telefonsamtal.

Lycka till med din spontanansökan!