SÅ HÄR KAN DU LYCKAS I YRKESLIVET MED HJÄLP AV LINKEDIN!

Påverka din chans att bli upptäckt av tusentals arbetsgivare och rekryterare som besöker LinkedIn dagligen.

LINKEDIN- VÄRLDENS STÖRSTA PROFESSIONELLA KARRIÄR- OCH AFFÄRSNÄTVERK

Det är ingen tvekan om att LinkedIn är världens största karriär- och affärsnätverksplattform med sina 675 miljoner medlemmar över hela världen och 3, 5 miljoner i Sverige. Allt fler personer går med i LinkedIn och siffrorna växer varje dag.

LinkedIn har skapats för att vara en mötesplats mellan arbetssökande och företag men den har snabbt utvecklats till ett forum där personer kan skapa och utveckla ett kontaktnät för att hitta nytt arbete och affärsmöjligheter. Allt fler företag och organisationer använder LinkedIn för att marknadsföra sina varumärken mot potentiella kunder, medarbetare och hitta nya samarbetspartner.

I början sågs LinkedIn som en plattform för personer från IT branschen men med tiden blev sajten en plattform för alla som verkar inom arbetslivet oavsett yrkeskategorier. Studenter, arbetssökande, yrkesverksamma, arbetsgivare, chefer, karriärintresserade, rekryterare, företag till och med ideella organisationer finns i dag på LinkedIn. Faktum är att vi alla, såväl individ som organisation vill marknadsföra våra varumärken och kommunicera med omvärlden och då passar LinkedIn som en utmärk plattform.

Fördelarna med LinkedIn är oräkneliga. Du kan skapa och utveckla ett professionellt yrkesnätverk, bygga upp ditt personliga varumärke, söka jobb och hitta nya möjligheter för din framtid i arbetslivet. Här kan även företag och organisationer nå sina målgrupper medan de hittar nya affärsmöjligheter, samarbetspartner och anställda.

LINKEDIN ÄR DITT DIGITALA VARUMÄRKE I ARBETSLIVET

LinkedIn är den bästa plattformen för att skapa, utveckla och vårda ditt personliga varumärke. Den erbjuder flera möjligheter som att bygga ett stort professionell nätverk, marknadsföra din kompetens och hitta nya möjligheter som jobb, uppdrag och affärer.

Vill du öka din chans att synas i den tuffa arbetsmarknaden och framstå som en duktig och intressant yrkesperson behöver du skapa en riktig bra profil och använda LinkedIn på ett rätt sätt. För att använda LinkedIn på ett rätt sätt behöver du vara aktiv och lära dig de senaste funktionerna som hjälper dig att dra optimalt nytta av din närvaro på LinkedIn. En uppdaterad LinkedIn profil med aktuell information om dig och din yrkesinriktning kan hålla dig uppdaterad om vilka jobb som är lediga och vad som händer i din bransch. Du kan marknadsföra din yrkesprofil på ett framgångsrikt sätt och öka din chans att bli upptäck av arbetsgivare, rekryterare och potentiella samarbetspartner.

VARFÖR SKA DU HA EN LINKEDIN-PROFIL?

LinkedIn är en jättebra digital plattform för rekryterare och arbetsgivare som letar efter intressanta kandidater och samarbetspartner. En rekryterare som besöker din profil på LinkedIn vill veta:

  • Vem du är i yrkeslivet
  • Vad du har gjort tidigare
  • Vad du kan bidra med
  • Vad du vill göra/uppnå i arbetslivet.

Hen tittar på din presentation, dina kvalifikationer, kontakter, referenser och tidigare kollegor. Därför är det oerhört viktigt att du ger en tydlig bild av din yrkesinriktning och gör ett gott intryck med din presentation (sammanfattning av din profil där du beskriver dig i rutan OM). Lyckas du fånga dina besökares uppmärksamhet har du god chans att bli kontaktad och få tid för en intervju eller ett möte.

MÖJLIGHETER PÅ LINKEDIN

Många rekryterare och arbetsgivare idag ser på LinkedIn som en guldgruva eftersom många duktiga och intressanta kandidater profilerar sig på LinkedIn. Det händer också att många headhunting- och rekryteringsföretag använder LinkedIn för att kontakta även lämpliga kandidater som inte är aktiva jobbsökande. När en arbetsgivare inte hittar tillräckligt många intressanta kandidater kontaktar de headhunting-företag som vänder sig till de personer som redan har ett arbete.

Trots möjligheterna är oändliga på LinkedIn är det fortfarande väldigt få som använder plattformen på ett rätt sätt och därmed missar många möjligheter. Det är viktigt att man uppdaterar sin profil kontinuerlig eftersom LinkedIns sökmotor är uppbyggd för att visa de profiler som senast uppdaterade högre upp i sökresultatet. Många hoppar tyvärr över att beskriva sina tidigare arbetsuppgifter, utbildningar och övriga intressanta färdigheter. Då hamnar man längst ner i ett sökresultat och inte blir synlig för sin kompetens.

LinkedIn är ingen plattform där man ska ha en profil bara för att vara där. För en person med rätt inställning kan LinkedIn vara ett riktigt bra marknadsföringsverktyg i yrkeslivet som skapar helt fantastiska förutsättningar. När du har en komplett, uppdaterad och riktad LinkedIn-profil för din yrkesinriktning kan du påverka din chans att bli upptäckt av tusentals arbetsgivare och rekryterare som besöker LinkedIn dagligen. En professionell och genomtänkt profil hjälper dig att framhäva din kompetens på ett trovärdigt sätt så att du kan komma i kontakt med nyckelpersoner och få nya möjligheter i arbetslivet

Vill du också lära dig hur du kan skapa nya möjligheter på LinkedIn, bygga upp ett större nätverk och få jobba med det du drömmer om?

Få hjälp med din LinkedIn-profil via länken här eller följ mig på LinkedIn där jag kontinuerlig delar med mig av mina tips och råd om hur man kan dra optimal nytta av närvaron på LinkedIn.