Undvik vanligaste CV-felen och öka din chans att kallas till anställningsintervju

Lär dig hur du kan skapa ett riktigt bra CV som får dig komma närmare till ditt drömjobb.

Ett stark CV är första steget mot en arbetsintervju där du får chans att göra ett gott intryck och gå vidare i rekryteringsprocessen. Att skapa ett effektivt och riktigt bra CV är en stor investering för din framtid i yrkeslivet. Ditt CV är så pass viktigt att den kan ändra riktningen i ditt yrkesliv på gott och ont. Har du ett riktigt bra CV ökar du din chans att bli kallad till intervju och få jobb på de organisationer som kan öppna upp helt nya möjligheter i yrkeslivet. Har du inte ett tillräckligt effektivt CV så minskar du din chans att synas på arbetsmarknaden och kan inte sticka ut bland alla kandidater som du konkurrerar om jobbet du söker.

Tänk om två kandidater med samma erfarenheter och exakt samma utbildningar söker samma jobb. Den ena kandidaten ägnar mycket tid åt att skapa ett riktigt bra CV som är helt relevant, riktad och upplysande. Hen kommunicerar med arbetsgivaren om att hen är rätt person för jobbet och att hen vill ha jobbet. Den andra kandidaten varken ägnar lika mycket tid åt sitt CV eller visar en tydlig entusiasm om att framställa sina färdigheter på ett snyggt sätt. Vilken kandidat kommer arbetsgivaren kalla till intervju tror du? Eller om jag formulerar frågan så här: Vilken arbetsgivare skulle vilja anställa en person som inte ens engagerar sig i sitt jobbsökande och inte heller tar sina ansökningshandlingar på allvar?

Ditt CV är din spegelbild som ska visa tydlig dina färdigheter, kvalifikationer och målsättningar. Det som jag har bevittnat under alla mina år som karriärrådgivare och -coach är att det är väldigt många som inte lägger tillräcklig stor vikt på sina CV. Det vanligaste inställningen bland dessa personer utmärker sig på två sätt. Det ena är att de tycker att det är en självklarhet att hitta jobb inom kort tid för att de har tidigare haft bra jobb och har bra utbildningar. Det andra är att de skickar ett allmänt CV till alla jobb som de ser. Sanningen är hur duktig du än är och vilka fantastiska erfarenheter du än har kommer du inte lyckas att bli kallad till intervju så länge du inte riktar ditt CV just till det jobb du söker. Du måste ägna tid åt ditt CV, framställa dina kvalifikationer på ett upplysande sätt och skapa relevans mellan dig och jobbet du söker.

Ett effektivt CV ska du se som ditt främsta marknadsföringsverktyg och din biljett till anställningsintervjun. För att du ska väcka arbetsgivarens uppmärksamhet och få komma till anställningsintervju behöver du lyfta fram din kompetens på ett tydligt och relevant sätt så att du uppfattas som en intressant och kompetent kandidat. Det ideala CV:t visar inte bara vad du har för kompetens utan även visar vad du har uppnått för resultat på dina tidigare arbetsplatser och vad konkret du kan tillföra till din nästa arbetsgivare.

Här nedan har vi sammanfattat några viktiga tips och råd om hur du kan undvika de vanligaste CV-felen så att du kan skapa ett CV som hjälper dig att kallas till jobbintervju.

  1. Utseende räknas

Har du fortfarande inte foto på ditt CV? Det kanske inte är ett måste att ha foto på  CV men det kommer definitivt ge ett lyft på ditt CV om du väljer “rätt foto”.  Det som är viktigare än att ha foto på ditt CV är vilket intryck du gör med ditt foto. Använd ett foto som skapar en positiv och professionell bild av dig som yrkesperson. Selfies, semesterbilder eller foton som är tagna på gymmet kan överskugga din kompetens och gör inget professionellt intryck hos arbetsgivare.

Ett CV med dålig grafisk form och design ger inte heller ett bra intryck av dig. Fel val av typsnitt och färger, dålig struktur, inkonsekventa rubriker och slarvfel kan också minska din chans att framställa dina kvalifikationer på ett snyggt sätt. Välj ett lättläst typsnitt, en stilren layout och rätt struktur för ditt CV så att du ökar din chans att synas för arbetsgivaren.

  1. Det är omvänd kronologisk ordning som räknas

En rekryterare/arbetsgivare är mest nyfiken på dina sista jobb som du haft under de senaste åren. Fokus ligger just på de senaste 5 åren men man ska helst visa de senaste 10-15 åren. Använd omvänd kronologisk ordning i ditt CV. Börja med det senaste du gjort när du listar dina färdigheter så att din utveckling syns tydligt. Är du nyexaminerad kan du sätta din utbildning före än dina erfarenheter.

  1. Prata inte bara om dina arbetslivserfarenheter!

Att lista direkt dina yrkeslivserfarenheter ger sällan en tydlig bild av din yrkesprofil. Gör en trevlig inledning och fånga rekryterarens uppmärksamhet genom att sammanfatta din profil och dina målsättningar med några rader. Ge en kort summering av vad konkret du kan inom ditt område och vad du har för mål i yrkeslivet. Kom ihåg att både din profilsammanfattning och din målbeskrivning ska vara relevanta till jobbet du söker.

  1. Var tydlig om vad dina roller innebar.

En del arbetssökande nöjer sig med att skriva bara en kort beskrivning av vad jobbet innebär. Till exempel: ” Jobbade som handledare med sedvanliga arbetsuppgifter.”. Den här typen av beskrivning säger inte mycket om vad du jobbat med. Beskriv tydlig dina arbetsuppgifter, ditt ansvarsområde och vilka resultat du uppnådde under din tid där. Visa vilka problem du löste och vilka utmaningar du klarade av. Gjorde du skillnad på något sätt för din arbetsgivare, dina samarbetspartner, kunder, kollegor osv? På vilket sätt dina tidigare arbetsplatser gynnades av dina insatser? Beskriv det på ett tydligt språk.

  1. För långt eller för kort? Hur många år ska man ta med?

Ett CV är ingen självbiografi och att visa hela arbetslivet i CV:t är inget att rekommendera om man nu inte haft bara långa anställningar och jobbat med samma tjänst och på samma företag i 10–20 år. Ditt CV bör vara max två sidor och bara innehålla sådan information som är väsentlig och relevant för tjänsten du söker.

Du ska inte sålla bort viktiga erfarenheter bara för att de inte får plats i en A4 sida men inte heller fylla ut ditt CV med oväsentligheter. Nackdelen med ett långt CV är att man inte orkar läsa det till slut. Arbetsgivaren är främst intresserad av dina erfarenheter under de senaste åren. Att visa 10-15 år tillbaka i tiden beroende på relevansen till jobbet du söker räcker gott för att ge en bra bild av dina meriter.

  1. Skicka inte ditt CV till alla jobb som du ser

Det här är en av de vanligaste misstagen man gör när man söker jobb. Spara din tid och skicka inte ditt CV till alla jobb som du finner intressant. Att du får många nej är ingen anledning för att du ska söka jobb som ligger utanför ditt område. Du kommer få ännu fler nej och må ännu sämre av det. Var specifik. Skicka ditt CV endast till jobb som matchar din profil och kompetens. Skicka inte heller samma CV för de jobbansökningar som du tycker att du klarar arbetsuppgifterna. Gå genom både platsannonsen och ditt CV. Fråga dig om du uppfyller kravprofilen och kan relatera ditt CV bättre till tjänsten du söker.  Om svaret är ja ska du anpassa innehållet i ditt CV till jobbet du söker. Om du kan söka olika jobb inom din inriktning ska du ha helst olika CV-mallar för olika jobbansökan. Lyft fram just de mest relevanta erfarenheter som efterfrågas i platsannonsen.

  1. Irrelevant information

Undvik att berätta om allt. Du behöver inte visa irrelevanta kurser, föreläsningar, tillfälliga uppdrag och interna utbildningar som inte har göra med jobbet du söker. Lägg tyngden bara på de färdigheter som du kan relatera till ditt arbetsområde. I dag vill majoriteten av arbetsgivare anställa specialister som även kan om relevanta arbetsområden. Till exempel, en webbutvecklare som även kan om digital marknadsföring och copywriting är en ideal medarbetare för en webbyrå. Det är tre olika kompetensområden som en webbyrå ofta behöver erbjuda till sina kunder. Dessa tre områden är helt relevanta till varandra men vad en webbutvecklare gjorde på sitt sommarjobb för 15 år sedan är både ointressant och onödigt att visa i ett CV.

  1. Använd ett tydligt och ordentligt språk.

Att använda sig av klichéer eller otydliga formuleringar som ”Jag var spindeln i nätet som gjorde det mesta” är beskrivningar som inte imponerar på någon. Var tydlig och informerande på ett sätt som ger en klar bild av vem du är i din yrkesroll, vad du har gjort tidigare och vad du kan göra på din nya arbetsplats.

Det är lika viktigt att du formulerar ditt CV utan stav- och grammatiska fel. I dag är man mer tolerant än förut för särskrivningar, stav- och grammatiska fel men ett CV som innehåller alldeles många fel kommer kännas slarvig och ger inget bra intryck. Ta hjälp av någon som kan upptäcka sådana fel och rätta till.

  1. Sist men inte minst! Var ärlig och överdriv inte!

Det är oerhört viktigt att du vågar sälja in dig på ett snyggt sätt men gör det på en nivå du kan stå för. Överdriv inte dina kvalifikationer. Var ärlig mot både dig själv och arbetsgivaren. Ljug inte eftersom förr eller senare kommer sanningen fram.

Vill du få feedback på ditt CV och lära dig hur du kan skapa ett vinnande CV? Beställ vår CV-granskning tjänst eller boka ett rådgivningssamtal med en av våra karriärrådgivare så du kan också ha ett vinnande CV som ökar din möjlighet att bli kallad till anställningsintervju.